top
VerhalenNieuws

Vlaanderen zit vol … warme mensen die willen helpen

Op een aantal uitgekozen locaties in Vlaanderen en Brussel doken afgelopen week afficheborden op met de boodschap 'Vlaanderen zit vol'. In de loop van de dag werd duidelijk dat het om een actie van 11.11.11 gaat die daarmee opnieuw haar vluchtelingencampagne in de kijker wil zetten. De eerste affiches werden dan ook overplakt met de volledige boodschap: 'Vlaanderen zit vol warme mensen die willen helpen’'. 11.11.11 onderstreept daarmee dat Vlamingen solidair zijn met vluchtelingen.

Dagelijks zetten duizenden vrijwilligers zich overal ten lande in om vluchtelingen een menswaardig bestaan te geven. 11.11.11 dankt al die mensen dan ook graag voor hun inzet.

Met de slogan 'Vlaanderen zit vol' verwijst 11.11.11 ook naar het feit dat het de armste landen zijn die de meeste vluchtelingen opvangen. 86% van de vluchtelingen wordt in ontwikkelingslanden opgevangen terwijl minder dan 9 % in de 6 rijkste landen terecht komt. Er is dus nog ruimte voor solidariteit met het Zuiden.

8 op de 10 Vlamingen is ook bereid om te helpen. De Vlaming heeft begrip voor het feit dat mensen op de vlucht slaan en hun heil elders zoeken. "Ik zou vluchten als het leven van mezelf of mijn gezin elke dag in gevaar is", luidt de boodschap in een peiling die 11.11.11. midden dit jaar afnam. Daaruit blijkt dat er een groot draagvlak is voor vluchtelingen in dit land. Het sterkt 11.11.11 bij haar eindejaarscampagne die op 16 september werd gelanceerd en die traditioneel haar hoogtepunt kent in de week voor 11 november.

Eerder was er ook al een actie op sociale media waarbij enkele politici centraal stonden met de slogan 'Sommigen vluchten om politieke redenen'. Anderen ook'. Er was een radiospot met Jan Mulder en een filmpje van Nic Balthazar met pakkende getuigenissen van jonge vluchtelingen.

De man die figureerde op de affiche van de campagne is één van onze vrijwilligers en is al 20 jaar actief voor 11.11.11. Dank je wel, Stefan!

Meer nieuws

Kom in actie met je groep, vereniging, bedrijf, organisatie …

Deelnemen aan de campagne is eenvoudig.
Maak in 1, 2, 3 een account aan en registreer je actie. Hoe meer acties, hoe luider onze stem.
 

Laat je inspireren door leuke acties