top
VerhalenNieuws

Campagne 2017: voor een rechtvaardig migratiebeleid

11.11.11 stelt in 2017, samen met een groot aantal campagnepartners, migratie en vluchtelingen centraal. Dat is niet toevallig. De cijfers spreken voor zich. Eind 2015 waren wereldwijd 65 miljoen mensen op de vlucht. Miljoenen anderen migreren omwille van armoede, toenemende ongelijkheid, klimaatverandering... Oorzaken waar wij, samen met onze leden, elke dag aan werken.

Wij vragen daarom een rechtvaardig migratiebeleid dat de grondoorzaken van migratie aanpakt, maar ook veilige en legale migratieroutes aanbiedt. Een beleid dat niet vervalt in een wij-zij-verhaal, maar gebaseerd is op correcte feiten en cijfers. Een beleid dat verbindt.

DOE MEE

Wil jij mee werk maken van dat positief verhaal? Schiet dan ook in actie voor onze campagne migratie. Alleen of met vrienden, collega’s of leerlingen. Met een beproefd actierecept of een hele nieuwe aanpak. Met je vertrouwde partners of ook met andere organisaties. Hier vind je inspiratie voor je actie.
Vergeet niet om je actie te registreren. Hoe meer acties, hoe luider onze stem.

KICK-OFF 16/09 in de roma

Op zaterdagnamiddag 16 september lanceren we onze campagne in De Roma in Antwerpen. Je krijgt er in primeur onze campagneplannen voorgeschoteld. Keynote sprekers Leo Lucassen (Nederlandse schrijver en historicus) en Fatou Diome (Frans-Senegalese schrijfster) geven hun visie op migratie en het beleid. VN-ambassadrice Rokia Traoré (Mali) geeft ook een keynote speech en sluit de avond af met een geweldig concert. Dit wil je niet missen!
SCHRIJF JE IN

[foto Muhammed Hamed/Reuters]

Meer nieuws

Kom in actie met je groep, vereniging, bedrijf, organisatie …

Deelnemen aan de campagne is eenvoudig.
Maak in 1, 2, 3 een account aan en registreer je actie. Hoe meer acties, hoe luider onze stem.
 

Laat je inspireren door leuke acties