top
VerhalenNieuws

Op straat voor een menselijker migratiebeleid

Afgelopen weekend trokken honderden vrijwilligers op straat om onze campagneaffiches te plakken. De laatste tijd wordt een harde toon opgezet over migratie. Te midden van dat harde discours brengen wij met deze campagne een warme boodschap: we zijn #AllemaalMensen onderweg naar beter. In meer dan 130 gemeentes en steden werden affiches opgehangen.

Wereldwijd ontvluchten miljoenen mensen oorlog, vervolging, armoede, klimaatverandering.... 11.11.11, de koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging, wil met deze campagne, die voor het tweede jaar op rij in het teken van migratie staat, een ander verhaal brengen over mensen op de vlucht.

Een onderzoek van de KU Leuven en UGent in opdracht van 11.11.11 toonde aan dat er vooral eenzijdig en vaak op een negatieve manier over migratie wordt gepraat. Dit terwijl er een draagvlak is bij de Vlaamse bevolking voor een ander en positiever verhaal. Te midden van dat eenzijdige en vaak harde discours brengt 11.11.11 een warme boodschap: we zijn #AllemaalMensen onderweg naar beter. Met de affichecampagne maken we deze boodschap zichtbaar in het straatbeeld.

11.11.11 verspreidt 5 verschillende affiches waarop we aandacht vragen voor de 'grondoorzaken' van migratie. Want uiteindelijk wil iedereen het beste voor zijn of haar familie en zijn we #AllemaalMensen op weg naar beter.

In de aanloop van de actie dit weekend werden 105.000 raamaffiches en 9.000 grote plakaffiches verspreid.

Gelijktijdig startte er ook een sociale mediacampagne ondersteund door enkele bekende Vlamingen zoals Pieter Embrechts, Tom De Cock, Katrien De Ruysscher en Francesca Vanthielen.

Bekijk alle foto's van het plakweekend hier.

Hangt jouw raamaffiche al op?

Meer nieuws

Kom in actie met je groep, vereniging, bedrijf, organisatie …

Deelnemen aan de campagne is eenvoudig.
Maak in 1, 2, 3 een account aan en registreer je actie. Hoe meer acties, hoe luider onze stem.
 

Laat je inspireren door leuke acties