top
VerhalenNieuws

Straffe sprekers, muziek en lekker eten: de kick-off van onze campagne

Op zaterdag 16 september lanceren we in De Roma in Antwerpen onze campagne migratie en vluchtelingen. Internationale sprekers Fatou Diome, Leo Lucassen en Rokia Traoré vertellen jou hun viesie op migratie. 's Avonds sluiten we af met een exclusief concert van Rokia Traoré, het enige in België dit jaar.

Wil je meer weten over de campagne? Boeiende meningen horen over migratie? De juiste feiten en cijfers over de vluchtelingenkwestie kennen? Kom dan naar de kick-off van onze campagne.

SCHRIJF JE IN

PROGRAMMA

 • 16u30: Onthaal
 • 17u: Start
 • Introspeech Bogdan Vanden Berghe, directeur van 11.11.11
 • Interview met Fatou Diome
  Frans-Senegalese schrijfster met een uitgesproken mening over migratie en integratie.
  In het essay ‘Marianne porte plainte!’ beschrijft ze hoe nationale identiteit dikwijls gebruikt wordt om de maatschappij te verdelen in ‘wij’ en ‘zij’, een tendens waar ze in haar boeken tegen ingaat.
 • Lezing Leo Lucassen
  Lucassen onderzoekt migratie(beleid) aan de Universiteit van Leiden. Zijn boek ‘Voorbij Fort Europa. Een nieuwe visie op migratie’ plaatst migratie in een breder historisch en geografisch perspectief. Hij geeft ook concrete alternatieven voor een duurzaam en rechtvaardig migratiebeleid.
 • Speech Rokia Traoré
  Wereldwijd erkende Malinese zangeres. Sinds haar debuutplaat ‘Mouneïssa’ in 1998 geeft ze optredens over de hele wereld. Rokia is ook een geëngageerde wereldburger. Sinds vorig jaar is ze één van de VN-ambassadeurs voor de rechten van vluchtelingen.
 • Doorlopend en tussendoor: lekker eten, het laatste campagnenieuws.
 • Presentatie: Annabelle Van Nieuwenhuyse

PRIJZEN

Blijf je eten, dan vragen we bijdrage van 9 euro. Blijf je na de kick-off voor het concert van Rokia Traoré, dan betaal je 11 euro voor het ticket*.

SCHRIJF JE IN

* Kom je enkel naar het concert van Rokia Traoré en niet naar de kick-off, dan vragen we je jouw ticket te kopen via De Roma aan 29 euro.

Meer nieuws

Kom in actie met je groep, vereniging, bedrijf, organisatie …

Deelnemen aan de campagne is eenvoudig.
Maak in 1, 2, 3 een account aan en registreer je actie. Hoe meer acties, hoe luider onze stem.
 

Laat je inspireren door leuke acties