top
VerhalenNieuws

Expo 'En Route, onderweg naar beter'

Fotograaf Keoma Zec trok voor ons naar Niger en sprak er met tientallen West-Afrikaanse migranten. Van deze beelden werd een pakkende tentoonstelling gemaakt. Deze zomer te bezichtigen op Theater aan Zee in Oostende en vanaf 9 september in bibliotheek Permeke in Antwerpen.

Al duizenden migranten passeerden het Noord-Afrikaanse land Niger. Voornamelijk West-Afrikaanse migranten komen er terecht. In het Negerese woestijnstadje Agadez proberen ze hun tocht naar Libië, Algerije, of zelfs Europa verder te zetten. Makkelijk is dat niet. Vaak hebben ze al een harde en moeilijke weg afgelegd. In Agadez wachten ze tot ze via mensensmokkelaars en hun pick-ups de levensgevaarlijke tocht door de woestijn kunnen aanvatten.

Op dat punt sprak fotograaf Keoma Zec met hen en bracht ze voor zijn lens. Het werden eerlijke portretten met beklijvende getuigenissen. Zijn beelden werden samengebracht in de expo 'En Route, onderweg naar beter'. Die kan je deze zomer bezichtigen op Theater aan Zee in Oostende. Op 4 augustus geeft Keoma Zec ter plaatse een korte toelichting over zijn werk, dit om 10u30 en 16u.

Vanaf 9 september loopt de tentoonstelling ook in de Antwerpse bibliotheek Permeke. Absoluut de moeite waard om te bezoeken. 

[foto: Keoma Zec voor 11.11.11]

Meer nieuws

Kom in actie met je groep, vereniging, bedrijf, organisatie …

Deelnemen aan de campagne is eenvoudig.
Maak in 1, 2, 3 een account aan en registreer je actie. Hoe meer acties, hoe luider onze stem.
 

Laat je inspireren door leuke acties