top
VerhalenNieuws

Secundair onderwijs

Doe mee aan 11.11.11@school. Samen met onze partners werkten we ook een boeiend en leuk educatief aanbod uit. 

Wereldwijd zijn 68 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog en geweld. Miljoenen anderen ontvluchten armoede, ongelijkheid, klimaatverandering ...
Doe mee met je klas, school en ontdek het educatief aanbod via een handige zoektool.
Registreer hier je actie en ontvang gratis een pakket met campagnemateriaal om je actie in te kleden. 

(foto: Joe Flood)

AllemaalMensen@school


Doe mee met je klas of school aan AllemaalMensen@school. Maak met je leerlingen je eigen raamaffiche en hang ze op in je school, in de buurt van de school. Ontdek hierna alle downloads zoals: folder, het inspiratieplan met tips en lessuggesties, sjabloon scholenaffiches en powerpoint met stellingen.

Doe mee

Studiedag Migratie in het onderwijs


Op dinsdag 16 oktober organiseerde 11.11.11 samen met heel wat partners een studiedag over migratie in het onderwijs.

Blik samen met ons terug

Zoektool educatief aanbod


Heel wat organisaties ontwikkelden educatief materiaal over de thema's vluchtelingen en migratie. Wij bundelden voor jou het aanbod in een handige zoektool op de projectsite van Kleur Bekennen op klascement. Maak een login aan en bekijk naar hartelust het aanbod van de educatieve partners waarmee 11.11.11 tijdens deze campagne samenwerkt.

Lees meer

Filmaanbod i.s.m. JEF


Pelikaanstraat 20

Aminata Demba reist naar Mali in de voetsporen van haar vader. Die vertrok in de jaren zeventig uit zijn geboorteland en kwam in Antwerpen terecht. (nagesprek met Aminata Demba - Actrice is mogelijk)

Insyriated

Damascus vandaag. Een moeder van drie kinderen probeert wanhopig om haar familie bijeen te houden, terwijl het buiten bommen regent. (nagesprek met Majd Khalifeh - Journalist en Midden-Oosten expert is mogelijk)
11.11.11 en JEF organiseren in het najaar een reeks voorstellingen. 

Lees meer

Filmaanbod i.s.m. MOOOV filmfestival


Laat je leerlingen op een laagdrempelige manier kennismaken met het thema migratie en vluchtelingen. Schotel hen een straffe film voor. MOOOV filmfestival en 11.11.11 selecteerden 3 topfilms om met je klas te bekijken, in de cinema of op school: The Invisible City (Kakuma), Bekas, en Samba. Bij iedere film is er ook lesmateriaal beschikbaar. Klik hier voor meer info en reservatie. 

Meer info en reservatie

Theater: Neeland (Nic Balthazar)


Spreek je Nederlands?' vragen ze. Het eerste Nederlandse woord dat ik hoorde was nee. Nee, nee. Overal nee. Ik weet nog dat ik dacht: Ah... ja. Daarom noemen ze het neelands. 'Neeland' vertelt over de harde en hoopvolle zoektocht van een jonge asielzoeker naar geluk.

De asielproblematiek is er niet minder actueel op geworden. En dus blijft de even aangrijpende als succesvolle solo 'Neeland' na goed 180 voorstellingen nog altijd toeren langs de Vlaamse culturele centra. Ga met jouw klas of school naar 'Neeland' kijken, en laat je leerlingen zich inleven in het bestaan van een jonge asielzoeker. 

Meer info

Folder aanbod secundair onderwijs


Download de overzichtsfolder met het aanbod voor het secundair onderwijs.

Download hier de folder

Kom in actie met je groep, vereniging, bedrijf, organisatie …

Deelnemen aan de campagne is eenvoudig.
Maak in 1, 2, 3 een account aan en registreer je actie. Hoe meer acties, hoe luider onze stem.
 

Laat je inspireren door leuke acties