top
VerhalenNieuws

Basisonderwijs

Doe mee aan 11.11.11@school. Samen met onze partners werkten we ook een boeiend en leuk educatief aanbod uit. 

Basisonderwijs

Wereldwijd zijn 68 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog en geweld. Miljoenen anderen ontvluchten armoede, ongelijkheid, klimaatverandering ...
Doe mee met je klas, school en ontdek het educatief aanbod via een handige zoektool.
Registreer hier je actie en ontvang gratis een pakket met campagnemateriaal om je actie in te kleden.  

(foto: Joe Flood)

AllemaalMensen@school


Doe mee met je klas of school aan AllemaalMensen@school. Maak met je leerlingen je eigen raamaffiche en hang ze op in je school, in de buurt van de school. Ontdek hierna alle downloads zoals: folder, het inspiratieplan met tips en lessuggesties, Sjabloon scholenaffiches en opdracht 'Maak je eigen raamaffiche'.

Lees meer

Studiedag Migratie in het onderwijs


Op dinsdag 16 oktober organiseerde 11.11.11 samen met heel wat partners een studiedag over migratie in het onderwijs. 

Blik samen met ons terug

Zoektool educatief aanbod


Heel wat organisaties ontwikkelden educatief materiaal over de thema's vluchtelingen en migratie. Wij bundelden voor jou het aanbod in een handige zoektool op de projectsite van Kleur Bekennen op KlasCement. Maak een login aan en bekijk naar hartelust het aanbod van de educatieve partners waarmee 11.11.11 tijdens deze campagne samenwerkt.

Lees meer

Liedjesboek 'samen over de grens'


11.11.11, Levende Muziek en Abimo maakten een prachtig boek boordevol educatieve tips, activiteiten, wist-je-datjes, en getuigenissen op maat van kleuters en lagereschoolkinderen. Op de bijhorende CD staan 13 liedjes over migratie en vluchten. Het liedjesboek is een ideale manier om op een originele manier met het thema aan de slag te gaan in je klas. 

Bekijk hier een filmpje.

Lees meer

Muziektheater door Levende Muziek


Met muziektheater je leerlingen laten kennismaken met de vluchtelingenkwestie?  Levende muziek maakte samen met 11.11.11. twee prachtige voorstellingen.
In 'Waar kan ik wonen' (kleuters) en 'Allemaal mensen' (lager onderwijs) ontdekken kinderen dat heel veel mensen geen keuze hebben en door armoede, oorlog, klimaatverandering, ... hun thuisland ontvluchten. Ze leren de mensen achter de vluchtelingencijfers kennen en worden meegenomen in hun verhaal. 

Meer info en reservatie

Filmaanbod


'Toen mijn vader een struik werd'

Toda woont met haar vader en oma in een bakkerij. Tot het oorlog wordt en haar vader naar het leger moet. Toda wordt naar haar moeder gestuurd, de grens over. Het wordt een reis vol bijzondere ontmoetingen en hachelijke avonturen.
Een pakkende film vol sprookjesachtige charme die je leerlingen doet stilstaan bij het campagnethema. 

Talkshow weg uit mijn land

3 korte documentaires, helemaal op maat van kinderen. Maak kennis met Shaza, Safia en Tareq die in Nederland zijn terechtgekomen nadat ze wegvluchten uit hun land.

De films - en het bijhorende educatief pakket - worden aangeboden i.s.m. MOOOV Filmfestival.

Meer info en reservatie

Folder aanbod basisonderwijs


Een overzicht van het educatief aanbod voor het basisonderwijs. 

Download de folder

Wereldreis


Wereldreis is een mondiaal magazine van Studio Globo. Het septembernummer gaat over migratie (Rusland) met lessuggesties voor 3 graden. In een handomdraai verrijk je je lessen met en wereldse toets. 

Meer info

Kom in actie met je groep, vereniging, bedrijf, organisatie …

Deelnemen aan de campagne is eenvoudig.
Maak in 1, 2, 3 een account aan en registreer je actie. Hoe meer acties, hoe luider onze stem.
 

Laat je inspireren door leuke acties