VerhalenNieuws

Secundair onderwijs

Doe mee aan 11.11.11@school. Samen met onze partners werkten we ook een boeiend en leuk educatief aanbod uit. 

Wereldwijd zijn 65 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog en geweld. Miljoenen anderen ontvluchten armoede, ongelijkheid, klimaatverandering ... Doe mee met je klas, school en ontdek het educatief aanbod via een handige zoektool.

(foto: Joe Flood)

11.11.11@school


Organiseer een 11.11.11@school-actie met je klas of school. Download ons actieplan met tips en inspiratie.

Doe mee

Zoektool educatief aanbod


Heel wat organisaties ontwikkelden educatief materiaal over de thema's vluchtelingen en migratie. Wij bundelden voor jou het aanbod in een handige zoektool op de projectsite van Kleur Bekennen op klascement. Maak een login aan en bekijk naar hartelust het aanbod van de educatieve partners waarmee 11.11.11 tijdens deze campagne samenwerkt.

Lees meer

Filmaanbod i.s.m. JEF (Lessen in het donker)


Wir Schaffen Das. Of niet? En aan welke voorwaarden en kosten? In een onthaalklas voor nieuwkomers vertolkt een leraar de complexe houding van Europa tegenover de vluchtelingencrisis. Stranger in Paradise is een niets ontziend filmessay over de manier waarop Europa omgaat met het geluksverlangen van de ander. De documentaire is geschikt voor leelingen van de 3de graad.
11.11.11 en JEF (Lessen in het Donker) organiseren in het najaar een reeks voorstellingen in aanwezigheid van de regisseur en de acteur. 

Lees meer

Filmaanbod i.s.m. MOOOV filmfestival


Laat je leerlingen op een laagdrempelige manier kennismaken met het thema migratie en vluchtelingen. Schotel hen een straffe film voor. MOOOV filmfestival en 11.11.11 selecteerden 4 topfilms om met je klas te bekijken, in de cinema of op school: The Invisible City (Kakuma); For a moment, Freedom; Samba en Raftan. Vanaf september zal er bij iedere film ook lesmateriaal beschikbaar zijn. Klik hier voor meer info en reservatie. 

Lees meer

Theater: Neeland (Nic Balthazar)


Spreek je Nederlands?' vragen ze. Het eerste Nederlandse woord dat ik hoorde was nee. Nee, nee. Overal nee. Ik weet nog dat ik dacht: Ah... ja. Daarom noemen ze het neelands. 'Neeland' vertelt over de harde en hoopvolle zoektocht van een jonge asielzoeker naar geluk.

De asielproblematiek is er niet minder actueel op geworden. En dus blijft de even aangrijpende als succesvolle solo 'Neeland' na goed 180 voorstellingen nog altijd toeren langs de Vlaamse culturele centra. Ga met jouw klas of school naar 'Neeland' kijken, en laat je leerlingen zich inleven in het bestaan van een jonge asielzoeker. 

Meer info

Overzichtsfolder aanbod secundair onderwijs


Download hier de overzichtsfolder met het aanbod voor het secundair onderwijs.

Lees meer

Kom in actie met je groep, vereniging, bedrijf, organisatie …

Deelnemen aan de campagne is eenvoudig.
Maak in 1, 2, 3 een account aan en registreer je actie. Hoe meer acties, hoe luider onze stem.
 

Laat je inspireren door leuke acties