VerhalenNieuws

Basisonderwijs

Doe mee aan 11.11.11@school. Samen met onze partners werkten we ook een boeiend en leuk educatief aanbod uit. 

Basisonderwijs

Wereldwijd zijn 65 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog en geweld. Miljoenen anderen ontvluchten armoede, ongelijkheid, klimaatverandering ... Doe mee met je klas, school en ontdek het educatief aanbod via een handige zoektool.

(foto: Joe Flood)

11.11.11@school


Organiseer een 11.11.11@school-actie met je klas of school. Download ons actieplan met tips en inspiratie en het werkblaadje om met je leerlingen aan de slag te gaan in de klas. 

Lees meer

Zoektool educatief aanbod


Heel wat organisaties ontwikkelden educatief materiaal over de thema's vluchtelingen en migratie. Wij bundelden voor jou het aanbod in een handige zoektool op de projectsite van Kleur Bekennen op klascement. Maak een login aan en bekijk naar hartelust het aanbod van de educatieve partners waarmee 11.11.11 tijdens deze campagne samenwerkt.

Lees meer

Muziektheater door Levende Muziek


Met muziektheater je leerlingen laten kennismaken met de vluchtelingenkwestie?  Levende muziek maakte samen met 11.11.11. twee prachtige voorstellingen.
In 'Waar kan ik wonen' (kleuters) en 'Allemaal mensen' (lager onderwijs) ontdekken kinderen dat heel veel mensen geen keuze hebben en door armoede, oorlog, klimaatverandering, ... hun thuisland ontvluchten. Ze leren de mensen achter de vluchtelingencijfers kennen en worden meegenomen in hun verhaal. 

Meer info en reservatie

Liedjesboek 'samen over de grens'


11.11.11, Levende Muziek en Abimo maakten een prachtig boek boordevol educatieve tips, activiteiten, wist-je-datjes, en getuigenissen op maat van kleuters en lagereschoolkinderen. Op de bijhorende CD staan 13 liedjes over migratie en vluchten. Het liedjesboek is een ideale manier om op een originele manier met het thema aan de slag te gaan in je klas.

Lees meer

Film 'Toen mijn vader een struik werd' (vanaf 9 jaar)


Toda woont met haar vader en oma in een bakkerij. Tot het oorlog wordt en haar vader naar het leger moet. Toda wordt naar haar moeder gestuurd, de grens over. Het wordt een reis vol bijzondere ontmoetingen en hachelijke avonturen.
Toen mijn vader een struik werd is een pakkende film vol sprookjesachtige charme die je leerlingen doet stilstaan bij het campagnethema. 
De film - en het bijhorende educatief pakket - wordt aangeboden i.s.m. MOOOV Filmfestival

Meer info en reservatie

Wereldreis


Wereldreis is een mondiaal magazine van Studio Globo. Het septembernummer gaat over migratie (Rusland) met lessuggesties voor 3 graden. In een handomdraai verrijk je je lessen met en wereldse toets. 

Meer info

Overzichtsfolder aanbod basisonderwijs


Een overzicht van het educatief aanbod voor het basisonderwijs. 

Download de folder

Kom in actie met je groep, vereniging, bedrijf, organisatie …

Deelnemen aan de campagne is eenvoudig.
Maak in 1, 2, 3 een account aan en registreer je actie. Hoe meer acties, hoe luider onze stem.
 

Laat je inspireren door leuke acties